Een kijkje in mijn Lightroom-bewerkingen

Een tijdje geleden ben ik door Adobe benaderd met een mooie opdracht. Het voorstel was namelijk dat ik een aantal van mijn nabewerkingsbestanden zou delen op het Discover tabblad binnen Lightroom.

Nu word je natuurlijk niet iedere dag door Adobe benaderd, dus dat leek me wel erg interessant. Aangezien mijn workflow toch al grotendeels uit Lightroom-bewerkingen bestaat leek me dit ook een mooie uitdaging.

Zelf was ik nog niet bekend met de functie die ze beschreven, aangezien ik mijn nabewerkingen in Lightroom Classic doe. Het Discover tabblad is echter alleen beschikbaar in Lightroom CC. Na deze functie geprobeerd te hebben was ik er erg enthousiast over.

Op het Discover tabblad kan je namelijk de bewerkte bestanden van andere fotografen zien, alsook je eigen bestanden delen. Zo zie je stap voor stap welke bewerkingen er toegepast zijn.

De bestanden waren ook makkelijk vanuit Lightroom Classic te syncen met Lightroom CC, waarna ik ze kon delen op het Discover-tabblad.

Speciaal voor deze opdracht ben ik voor deze 10 bestanden opnieuw in Lightroom gedoken, zodat ze exclusief hierin bewerkt zouden zijn. Photoshop is er niet aan te pas gekomen, wat je ziet zijn enkel RAW-bewerkingen.

Ben je benieuwd naar mijn bewerkte bestanden? Je vindt ze hier: lightroom.adobe.com/u/haronhaghuis

Om individuele, lokale aanpassingen te zien, zal je de bestanden in Lightroom moeten bekijken.