Informatie

Hieronder meer info over een fotoshoot

Fotoshoot Informatie

Hoe gaat een fotoshoot in z'n werk?

Bij het boeken van je fotosessie, ontvang ik graag informatie over je hond. In het afspraakformulier kan je me meer over hem of haar vertellen.

Graag hoor ik wat het karakter is van je hond, wat zijn of haar favoriete speeltjes en activiteiten zijn. Zijn er mogelijk andere zaken waarmee ik rekening moet houden tijdens de fotoshoot.

Ook hoor ik graag of je specifieke wensen hebt voor een portretserie.

De fotosessies vinden plaats in het natuurgebied het Witte Veen. In overleg kunnen we hier natuurlijk van afwijken. Misschien dacht je zelf meer aan een urban-fotoshoot of heb je een andere mooie locatie in gedachten.

Voor een geslaagde portretserie adviseer ik om met je hond voorafgaand aan de fotosessie te gaan wandelen op locatie. De meeste honden zijn natuurlijk erg enthousiast op zo’n nieuwe plek. Door vooraf een half uurtje met je hond wandelen, kan deze wat energie kwijt en kan er aan de nieuwe omgeving gewend worden.

Bij de kennismaking met je hond kijk ik hoe deze reageert op mij, de camera en de locatie. Vervolgens gaan we op zoek naar een aantal mooie achtergronden en manieren waarop we je hond fotograferen.

Gedurende de fotosessie werken we samen om je hond op z’n allermooist vast te leggen. Ik zorg hierbij voor de nodige aandachtstrekkers om de snuit mijn kant op te krijgen.

Als je hond een favoriet speeltje heeft waarmee je altijd de aandacht krijgt, neem deze dan vooral mee.

Tussendoor is er ook tijd voor je hond om even rond te snuffelen. Ook voor hen moet een leuke gebeurtenis zijn.

Ideeën zijn altijd welkom, mocht je iets in gedachten hebben, schroom dan niet om je idee met me te delen. Misschien kent je hond een commando dat erg leuk zou staan op de foto.

Neem ook eens een kijkje in de portfolio voor voorbeelden van foto’s.

Na de fotoshoot maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Deze gaan vervolgens de  nabewerking in. Die nabewerkingen doe ik in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop.

Elke foto krijgt een individuele, zorgvuldige nabewerking. Op die manier zorg ik ervoor dat elke foto de bewerking krijgt die deze verdient.

Wanneer de foto’s klaar zijn, krijg je natuurlijk bericht van me. Omdat elke foto een uitgebreide nabewerking krijgt, kan dit enige tijd duren.

Mocht je hebben gekozen voor een pakket met een canvasafdruk, dan krijg je vervolgens de optie om uit de nabewerkte foto’s je keuze te maken.

Franse Bulldog

Betaling en Levering

Bij het boeken van een fotoshoot kan je veilig betalen via iDeal.

Voor overige bestellingen ontvang je via e-mail een betalingslink waarmee je ook deze digitaal kan voldoen.

Klik hier voor de tarieven en beschikbare pakketten.

Tijdens de fotoshoot zal ik je een indicatie geven van de nabewerkingstijd, dit is doorgaans binnen drie weken.
Wanneer de foto’s nabewerkt zijn, lever ik deze in een digitaal privéalbum, waar je de foto’s op afdrukformaat en op webformaat kan downloaden.

Mocht je voor een ‘Deluxe Fotoshoot’ hebben gekozen, dan kan je in dit album ook de keuze aangeven voor je afdruk op canvas, die vervolgens bij je wordt thuisbezorgd.

Foto’s mogen natuurlijk gedeeld worden op je persoonlijke social media, hiervoor mogen de foto’s op webformaat gebruikt worden. Deze foto’s worden voorzien van een subtiel watermerk.

Voor gebruik op social media vraag ik je Haron Haghuis Fotografie te taggen of als auteur te vermelden.

Een afspraak maken of vraag stellen? Contact